Somertræf 2013

Billeder:

Sommertræf 2013 v/Peder Pedersen

Som tidligere annonceret fandt vort sommertræf sted den 24. august hos Egon F. Pedersen og fru Lise i Brændekilde.

Vejret havde i dagene op til den 24. været usædvanligt fint med masser af sol og stille vejr, desværre drillede vinden lidt først på dagen. Den var slået om i øst og tiltaget lidt, men heldigvis havde solen valgt at skinne, så temperaturen var god både for mennesker og dyr.

Vi var 10 personer samlet om et velforsynet morgenbord, som i dagens anledning var opstillet på græsset i forhaven, et par stykker havde måttet melde afbud på grund af høstarbejde, og efter Egon havde budt os alle velkommen med en lille skarp til halsen gik snakken lystigt både med godmodige drillerier (som altid) og med spørgsmål og svar på årets gang i de forskellige hønsehuse. Egon var i sit es og fortalte os lidt om forskellige tildragelser, som han havde oplevet omkring sit hjem.

Efter kaffen var drukket gik vi om i baghaven for st kigge lidt på Egons dyr. De gamle avlsdyr springer vi hurtigt over, da næsten alle var i ret kraftigt fæld efter sæsonen. Helt omme bagved gik så den sorterede flok ungdyr. Der var ifølge Egon 31 tilbage + en skrukhøne med 3 små kyllinger. Hun havde snydt og lagt sig til at ruge udenfor Egons synsfelt.

Som de fleste jo ved har Egon 3 varieteter i Fodbefjerede Dværge (Sabelpoot), nemlig guld sort porcelænsfarvede, hvid guld porcelænsfarvede og citron sort porcelænsfarvede. Især faldt ”citronerne” i mine øjne, her var fin grundfarve og tegning på næsten alle, enkelte – haner - dog lige til den lyse side for min smag. Desværre havde der været en eller flere terrorister i flokken, som havde været i gang med lidt pilleri, hvilket især var gået ud over de guld sort porcelænsfarvede, lidt ærgerligt , da det jo tager pynten af tegningen. Med hensyn til den guld hvid porcelænsfarvede, så er den jo desværre meget sjælden i DK, ja Egon (og Per Rasmussen) har sandsynligvis de sidste rester, som jeg lige husker det. Desværre er Egon ikke indstillet på at vise dem for et større publikum p.t.

Men der var jo også stillet et udstillingsbur op, så de medbragte dyr kunne betragtes og kommenteres. Nu er det jo ikke en hønsedag, så snakken ved buret gik mest på hvordan dyrene var fremavlet og hvad planen var for fremtiden.

Vi så i tilfældig rækkefølge: Ukkelse Skæghøns i sort og hvid samt guld sort vagtelfarvet. Fodbefjerede Dværge (Sabelpoot) i gul, guld blå porcelænsfarvet, perlegrå og rød begge med skæg og endelig sorte.

Nogle af de viste dyr i sagens natur lidt unge, men spændende at se udviklingen når vi alle mødes igen til hønsedagen i Egebjerg. Tiden går jo som bekendt godt i godt selskab, så pludselig var klokken blevet godt og vel halv et, så vi besluttede, at det var tid for at spise den medbragte mad.

Over middag kørte vi et lille smut til Frydenlund Fuglepark eller som den hedder nu om dage Danmarks Fuglezoo. Her så vi mange forskellige fuglearter, her i blandt forskellige ænder, gæs og høns. De havde naturligvis også Fodbefjerede Dværge (Sabelpoot) i guld sort porcelænsfarvede.

Efter rundturen i parken sluttede dagen hvor vi begyndte med endnu et veldækket kaffebord med lutter hjemmebagte lækkerier på bordet.

Tak til vort værtspar for en rigtig hyggelig dag – synd for dem, som ikke kom, de snød sig selv for en god oplevelse.   

Billeder:

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.05 | 11:43

Hejsa søger Millie Fleur kyllinger max 1 uge gamle i Jylland. Mvh Jakob Handal Nielsen. Tlf: 22844806

...
03.05 | 13:47

Hej
Søger kyllinger/høner, skal minimum være varmefri.
tlf: 29 91 14 05

...
15.04 | 23:30

Søger rugeæg af Ukkelse skæghøns , hvis nogen har så send gerne en sms på 25772585
Bor 6920 Videbæk

...
20.02 | 13:57

Hej i hønsefolk.

Jeg har Sabelpot i 2 racer.

1. Sort Guld Porsekænfarvede 2,7
2 Sort Guld Citronfarvede 1,8

M.V.H. Poul (eller bare Thomsen)

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE