Fodbefjerede Dværge

Klubbens arbejde

Klubbens arbejde

I klubbens love og vedtægter står der: 

§ 1: Klubbens navn er: Specialklubben for fodbefjerede dværge, og dækker alle fodbefjerede Ur-dværge, undtagen Kochin-dværge.

§ 2: Klubbens formål er, at samle opdrættere af disse racer i alle farver og varieteter. Endvidere at udveksle råd og erfaringer opdrætterne imellem.

Dette gør vi på forskellig vis.

Først og fremmest udsender vi vort klubblad ”Information” 4 gange årligt til alle som er fuld gyldige medlemmer af klubben. Bladet udgør så at sige rygraden i kontakten til medlemmerne. Spalterne er nemlig åben for alle medlemmer, som har noget på hjerte, som de gerne vil dele med resten af klubbens medlemmer.

Bladets indhold varierer fra små kommenterer til dette eller hint over artikler, referater, opdrættertips til meddelelser fra bestyrelse til medlemsskaren.

Klubben afholder forskellige aktiviteter hen over året. Aktiviteter, som har såvel stor social som faglig betydning for medlemmerne.

I august (typisk) løber Træf Vest af stablen, et sommerarrangement, som går på skift rundt til medlemmerne, hvor værten melder sig frivilligt og sørger for dagens indhold. En vigtigt socialt aktivitet, som er med til at give et godt sammenhold/kendskab til deltagerne.

I september afholdes Hønsedag Øst i Sorø Fjerkrækoloni

I oktober afholdes Hønsedag Vest i Naturcenter Skovgård, Egebjerg ved Horsens

Disse hønsedage er uundværlige for udviklingen af vore racer, da det er her, der er rig lejlighed til at drøfte enkeltheder i opdrættet og bedømmelsen af de forskellige racer og varieteter. Vi har nemlig en fortræffelig dialog med vore tilsluttede specialdommere på hønsedagene. Der er naturligvis også alle muligheder for at udveksle tips og erfaringer opdrætterne imellem

Endelig afholdes der miniseminarer med tilsluttede dommere – dette ad hoc efter behov.

Vi tager også gerne på besøg uden for landets grænser og her ad hoc når stemningen og tilslutningen er til stede.

Årets opdræt måles normalt i december på Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavls landsudstilling.

Her dystes om klubmesterskab, ærespræmier og vandrepokaler. Der er også under normale tilstande, at vi afholder vor årlige generalforsamling som et indslag på LU.

Som et naturlig samlingssted har klubben hvert år en stand på LU. Standen varierer i størrelse og udseende alt efter om der er noget at fejre i klubregi (jubilæum eller tema) . I årenes løb er der mange, som har givet udtryk for, at vor stand er en af de smukkeste om ikke den smukkeste på LU. 

Alt dette kunne naturligvis ikke lade sig gøre, hvis vi ikke havde et samarbejde med DFfR. Det har vi heldigvis og det fungerer til punkt og prikke.

Vi har også en naturlig kontakt til søsterklubber i udlandet. Her udveksles klubblade med Holland og Tyskland. Især sidstnævnte arbejder vi tæt sammen med og har gode relationer dernede.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 18:11

Hello
I believe it to be Marek's disease
I've heard it helps to keep turkeys in your flock and you won't have problems with this disease.

...
24.10 | 18:49

Godaften
Jeg søger lidt viden, jeg har sabel høns, mille Fleur. Jeg har nu oplevet et par gange at de fra den ene dag til den anden, mister førligheden i deres ene ben. Jeg har kontrolleret for utøj osv og brækkede knogler men intet. Nogen der ved hvorfor

...
21.10 | 18:29

Thank you so much for having this website it as been very insightful.
I love the pictures beautiful birds

...
09.09 | 22:13

Jeg søger 2 unge høner fra i år, citron sort porcelænsfarvede og 2 guld-hvid porcelænsfarvede, også fra i år. De kommer til at bo fantastisk. Mvh. Marie Louise

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE