Træf Vest

Den 6. august 2011

Billeder fra Træf Vest

Endnu engang var vejret med os, da vi holdt årets vestlige træf på Als. Solen strålede fra en skyfri himmel den 6. august, hvor 15 glade medlemmer havde sat hinanden stævne hos Allis og Gunnar Staugaard.

 

Tusind tak for en hyggelig dag til vort værtspar og til alle, som valgte at bruge en sommerdag i selskab med vore fodbefjerede dværge og deres mennesker.

 

Vel ankommet til Lambjerg blev vi budt velkommen af Gunnar og Allis med udsigt til et dejligt dækket kaffebord, men først skulle de medbragte dyr lige sættes i de opstillede bure. Herefter meddelte Gunnar os, at vi måtte have ham undskyldt, idet han skulle hente Finn Laursen og J.O. Hansen ved færgen i Fynshav.

 

I medens gik vi andre til bords og nød den gode kaffe med tilhørende brød, pålæg, ost osv. I mellemtiden var vi blevet fuldtallige og Gunnar bød endnu engang velkommen og orienterede om det program, han havde lagt for dagen.  Herefter hilste vi på hinanden med en lille smagsprøve fra Dr. Nielsen.

 

Efter kaffetørsten var slukket gik mændene op til Gunnars anlæg for at kigge nærmere dels på hans guld sort porcelænsfarvede, dels for at tage de medbragte dyr lidt bedre i øjesyn. Det var nu ikke fordi, der var så mange dyr i burene – kun 8 stk. i varieteterne guld blå porcelænsfarvet, citron sort porcelænsfarvet, isabel porcelænsfarvet, gul og perlegrå. Hertil kom jo alle de ungdyr, som var i de forskellige volierer.

 

Vi nøjedes med at kigge overordnet på kvaliteten, detaljen gemmer vi til hønsedagen i oktober, men tilsyneladende er avlen ikke gået helt skævt i år. Gunnar gav da også udtryk for tilfredshed med sit opdræt, selv om den endelige sortering naturligvis slet ikke var foretaget endnu.

 

Undulathuset fik naturligvis også besøg af os. Her gik som sædvanligt mange fugle, og vi fik en lektion i, hvad der gør en undulat god eller mindre god. Tilsyneladende var der mange lovende fugle på vej mod udstillingen i september.

 

Efter indtagelsen af indholdet af vore madpakker, som i parentes bemærket foregik i strålende sol under åben himmel, kørte vi til Nordborg, hvor Arne T. Andersen bor, kun et stenkast fra bygrænsen.

 

Arne har ikke fodbefjerede dværge, men er ivrig og dygtig opdrætter af Dværg Minorka i sort og Dværg Andalusier. Sidstnævnte race har i de seneste 3-4 år fået et kolossalt løft i kvaliteten af farve og tegning, alt sammen via Arnes indsigt og dygtighed som opdrætter.

 

En af Arnes ”hemmeligheder” er at han aldrig sætter gode avlsdyr ud at avlen før, han er sikker på, at afløserne er fundet, og de er mindst lige så gode som de dyr, der sættes ud.

 

Medens vi var der gik Arne rundt med en lille spand med sorte solsikker, som havde fået et lille touch af levertran, som blev omdelt til ungdyrene med lidt sparsom hånd, der skal ædes op med det samme. Den blanding er godt for glans (grøn) og fjerstrukturen.

 

Altid en fornøjelse at besøge en ægte fjerkræopdrætter.

 

Det var blevet kaffetid og vi returnerede til Lambjerg, hvor et særdeles veldækket kaffebord ventede. Efterfølgende var vi nogle som fik lejlighed til at besøge Henrik Madsens hønsehold, som han har i gå afstand fra Gunnar og Allis. Henrik var ikke selv til stede men hans duer og høns var. Her så vi store Wyandotter i flere forskellige varieteter. De har næsten frit udløb i store løbegårde, hvor der er masser af græs, andet grønt og læhegn. Ideelle løbegårde. Dette var også tydeligt at se på den dejlige gule løbsfarve, som næsten alle havde.

 

Dagen var efterhånden ved at gå på hæld, hvorfor vi sagde pænt tak for i dag og brød op for at komme tilbage til vore hjemlige hønsegårde hver især.

 

Tak for en god på Als. Vi ses et nyt sted næste år.

 

På deltagernes vegne Peder P.

Billeder fra Træf Vest

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.08 | 16:21

Hej. Ved ikke om det er for sent at håbe på der findes rugeæg af Mille Fleur, 15 stk, Guld/sort.

...
10.08 | 14:00

Hej
Jeg har 3 stk. Sabelpoot ca. Et år gammel som bortgives, kan hentes i Næstved.
Kontakt Mik 26845782

...
04.08 | 19:31

sælges 3,1 poselæns farvet.

vh. Anders Christensen
23671859

...
29.05 | 17:08

Hej 😊
Vi har haft Mille fleur høns i mange år, vi søger 3-4 nye høns til flokken. Kan nogen hjælpe os?
SMS: 27441543

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE